CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2014. január 5., vasárnap

Walter Mitty titkos élete kritika

Walter Mitty titkos élete kritika:

Ben Stiller saját rendezésű filmje nemrég óta látható a mozikban. Érdekes és szinte mindenkit érintő témát vett elő, de a tőle már megszokott humoros stílusban. A film nem eredeti ötlet, hanem feldolgozás, méghozzá nem is akármilyen..

Történet:

Walter Mitty egy egyszerű,átlagos, hétköznapi ember, akinek annyira unalmasan telik az élete és nem történik vele semmi érdekes, hogy álomvilágban él és különféle jeleneteket képzel maga elé, hogy színesebbé tegye szürke hétköznapjait. Még a munkatársát sem meri megszólítani, inkább regisztrál egy társkereső oldalra és azon keresztül próbálkozik. Tipikus példája a kishitű, önbizalomhiányos átlagembernek. A téma sokakat érint, ezért is válhat sikeressé a film, mert sok néző azonulhat Walter Mitty karakterével..A történet igazán megnyerő számomra, mert végre nem a tökélyt mutatja be, hanem  fontos üzenete van: végre kezdj élni, lépj túl a korlátaidon, döntsd le a falakat! Tudom, hogy kissé elcsépelt bölcsességek ezek, de talán valakinek épp ez a film segít ahhoz, hogy végre merjen változtatni az életén, és próbálja meg jobbá tenni. Mindenesetre, ha valakinek egy adag bátorságra van szüksége, akkor ez a film nagyon inspirálóan hat. Reménykeltő alkotás.

Szereposztás:



Amerika, sőt a világ legnépszerűbb komikusa, Ben Stiller megint hozza a szokásos, vicces formáját, ahogy azt már tőle megszokhattuk: nála jobban senki sem alakíthatta a volna Walter Mitty-t. Ahogy nyilatkozta elég nehéz volt egyszerre rendezőként és színészként is helytállnia, de látva a filmet nem volt miért izgulnia:  a végeredmény igazán jó lett, Ben Stillerben nem lehet csalódni, és ezt nem azért gondolom mert az egyik kedvenc színészem, de tényleg ő az a színész, aki bármikor, bármelyik filmjében képes megnevettetni a nézőket és jókedvre deríteni. Legviccesebb számomra az a jelenet volt, mikor az egyik elképzelt jelenetében a főnökével vitatkozott a liftben azon, hogy kié legyen az a gumi baba, amit a szülinapjára kapott a nővérétől .Nagyon jól alakította az esetlen, emberi Waltert, tökéletes volt erre a szerepre. Jó volt látni, hogy a történet végén, az események hatására megtörtént a jellemfejlődés, és Walter Mitty-t mintha kicserélték volna, új emberként tért vissza kalandokkal teli útjából. Kristen Wig, aki a Walter Mitty által csodált nőt alakította, szintén remek választás volt, tökéletesen illet Ben Stillerhez, bár nem rajta volt a hangsúly a történetben, és felejthető a karaktere, de mégis illett ebbe a filmbe. A többiek csak mellékszereplők voltak, de közülük kiemelkedett a beképzelt főnöke alakítása, valamint a csak pár percre feltűnő, titokzatos Sean Penn karaktere, aki üde színfolt volt a sztoriban.

Kidolgozás, látványvilág, cselekményszálak:

Nagyon látványos lett a történet filmvászonra való kivitelezése, ezért gratuláció jár Ben Stilllernek, pontosan azt a vágyat jelenítette  meg előttünk, amire mindenki vágyik: egy nagy adag bátorságra az élethez, sok kalandra és utazásra. Olyan helyekre jut el kiszakadva az irodából, olyan helyzeteket él át, amire gondolni sem mert, még álmában sem. A helikopterről tengerbeesős jelenet izgalmassá a cselekményt. Az Izlandon való görkorcsolyázása egyenesen felemelő volt, fantasztikus életérzést jelenített meg, nem beszélve a csodálatos tájak látványáról. Végül a Himalájában tett túrája is nagy vizuális élményt nyújtott.

Összegezve:

Habár szerintem nem ez a legjobb Ben Stilleres film, mégis ha azt nézzük, hogy ő rendezte,  ő is kivette a részét a produkcióból, és a látványvilág is remek volt, végeredményben egy nagyon jó filmet tett le az asztalra, amit annak is érdemes megnéznie aki nem kedveli Ben Stillert, mert ezután az alkotás után, biztosan megváltozik a véleménye..

Pontozás: 10p/9p


írta: Princesa ©

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése