CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2014. január 5., vasárnap

Stresszűzés felsőfokon

Stresszűzés felsőfokon

Folyton idegeskedsz?A stressz már eluralkodott rajtad és megkeseríti a mindennapjaidat?Nem tudod,hogyan lazíthatnál hogy végre lenyugodjanak az idegeid?Akkor próbáld ki a következő tevékenységeket és utána már sokkal nyugodtabb leszel!

Jóga, meditáció:

A mai világban tele vagyunk megoldandó feladatokkal, naponta felmerülő új kihívásokkal, problémákkal. Nem csoda, hogy a legtöbben idegesek, stresszesek vagyunk. Ez pedig hosszútávon nemcsak, hogy megkeseríti az életünket, de még meg is betegít. Így azért, hogy megmaradjon az egészségünk lekell nyugtatni az idegeinket, ezt pedig érdemes lehet a jógázással kezdeni. Ha csak napi 10 percet végzel jógagyakorlatokat, már akkor is sokkal nyugodtabb leszel utána, főleg ha a végén összekötöd egy pár perces meditálással is.

Mozgás a szabadban:

A szabadban, természetben végzett mozgás garantáltan elvonja a figyelmed a mindennapi problémákról. A természet újult energiákkal tölt fel.

Vásárlás:

A shoppingolás az egyik legjobb módja annak, hogy száműzd a stresszt egy kis időre az életedből, hiszen a boltokban kapható dolgok teljesen elfeledtetik veled a problémákat, ugyanis vásárlás közben nem a jövőn aggódsz, hanem átadod magad a pillanatnak.

Zene:

Nincs olyan ember, akit ne vidítana fel egy vidám hangulatú és pörgős zene.. Ha nagyon padlón vagy lelkileg a zene majd segít helyrejönni.. 
                                                                                                                                     
Olvasás:

Az olvasás az egyik legmegnyugtatóbb tevékenységek közé tartozik. Amint belemerülsz egy jó regénybe, azonnal elfelejted minden problémádat.

Kényeztető fürdő:

Mi lehetne jobb egy hideg, szomorú téli napon, mint egy forró, levendulás fürdő? A forró víz ellazítja az izmaid, a levendula pedig megnyugtat és segít elaludni. Egy ilyen fürdés után az ember úgy érzi magát, mintha kicserélték volna!

Állatok:

A házikedvencek simogatása bizonyítottan csökkentik a stresszt, úgyhogy ha eluralkodott rajtad a stressz, nincs más dolgod, mint magadhoz ölelni kis kedvencedet..

Barátok, társaság:

Menj társaságba, találkozz a barátaiddal! Könnyebb túljutni a problémákon, ha megtudod beszélni valakivel, megtudod osztani a gondolatod másokkal, mintha magadba fojtanád! A magány néha jól jön, de hosszútávon  fokozza a depressziót! A barátaid segítenek megnevettetni, a nevetés pedig az idegesség legjobb ellenszere!

Hobbi:

Nincs is jobb dolog annál, mint amikor végre van szabadidőnk és azzal foglalkozhatunk, amit a legjobban szeretünk csinálni, ami kikapcsol, vagyis foglalkozhatunk a hobbinkkal. A szabadidős tevékenységek segíteni kiszakadni a hétköznapokból  és energiával töltenek fel.

Gasztronómiai élvezetek:

Ha már végképp nincs kedved semmit se csinálni, akkor menekülj az evésbe! Igyál forró csokit, menj el egy cukrászdába és fogyaszd el a kedvenc süteményed, a lényeg, hogy egyél finom ételeket, hiszen a gasztronómia igazi gyógyír az idegességre!

+ nyugtató élelmiszerek, italok:

-orbáncfűtea, citromfűtea> idegnyugtató
-banán> depresszió ellen
-chips> stresszcsökkentő
-csoki>oldja a stresszt, boldogsághormonokat szabadít fel
-mandula, dió> a bennük található magnézium erősíti az idegrendszert
-kakaópor> magnézium tartalma miatt idegerősítő


írta: Princesa ©

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése