A múlt héten egészen újfajta süteményt készítettem, méghozzá sütés nélkül, hiszen sajnos még nem tudok sütni,de ami késik, az nem múlik!
Ez a recept azért is jó, mert aki kezdő süteménykészítésben az is egyszerűen elkészítheti ezt az édességet, ráadásul torta formájú is! Egyszerűen nem lehet elrontani..
Meggyes-kávés ricotta torta
Hozzávalók:
-Fagyasztott meggy/ meggy
-Ricotta
-Kávé
-Babapiskóta
Elkészítés:
1. Mártsd bele a kávéba a babapiskótákat, úgy, hogy elázzanak a piskóták.Miután jól megpuhultak, formázz belőle kör alakot.
2. Utána kend rá vastag rétegekben a ricottát. Majd tedd bele a meggyeket és megint tegyél rá kávéban áztatott babapiskótákat.
3. A tetejét kend meg ismét ricottával.
4.Végül díszítésként tegyél rá meggy darabokat és szórj rá kávészemeket.
fotó & recept: Princesa (C)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése