CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2014. január 23., csütörtök

A legjobb internetes oldalak

A legjobb, legnépszerűbb internetes oldalak:

Az internet mára nélkülözhetetlen részévé vált az életünknek, hiszen onnan tájékozódunk, keresünk információkat, tanulunk és intézzük az ügyeinket is. De vajon melyek a legjobb oldalak, amelyek nemcsak hasznosak de szórakoztatóak is?

Google:>www.google.com

A Google-t senkinek sem kell  bemutatni, hiszen a világ legismertebb keresője, ahol bármilyen információt megkereshetünk. A legnagyobb előnye pedig az, ha a pl: van egy vállalkozásunk és az előkelő helyen szerepel a találati listában, vagyis jó helyen szerepel ebben a keresőoptimalizálóban, az a lehető legjobb reklám.

Wikipedia:>www.wikipedia.hu

Az online tudástár-másnéven lexikon minden témában tartalmaz információkat, leírásokat arról ami éppen érdekel minket. Egyetlen hátránya, hogy szabadon szerkesztő, vagyis  azt írnak bele, amit akarnak, szóval a nem legmegbízhatóbb forrás, ráadásul már nem szívesen látják a tanárok ha egy esszé információ forrásaként a Wikipedia van feltüntetve. Ennek ellenére mégis sokan használják nap, mint nap, hiszen széleskörű tudást ad.

Twitter:>www.twitter.com

Az egyik legnépszerűbb közösségi média szereplővé nőtte ki magát az elmúlt években, és bár nálunk még mindig nem olyan sokan érzékelik az előnyét,  ám külföldön sokkal többen használják, hiszen remek kapcsolatépítő, valamint ideális eszköz a gondolataink rövid és velős megfogalmazására egy mondatban. Akik nem tudnak rövid, fontos információkat közölni, azoknak nem ajánlott a használata, de akik tudnak élni a Twitter előnyével , azoknak remek lehetőségeket nyújt. A Facebookkal szemben az egyik legfőbb erénye, hogy sokkal közelebbi kapcsolatba léphetünk a híres emberekkel, úgy érezhetjük, mintha az életünk részévé váltak volna.

Pinterest:>www.pinterest.com

A Pinterest az utóbb 1-2 évben vált népszerűvé, méghozzá nem véletlenül:  egy helyre gyűjthetjük össze a kedvenc képeinket. Hát kell ennél több?

Youtube:>www.youtube.com

A Youtube a 21. század online, személyre szabott érdeklődésű televíziójává nőtte ki magát, épp ezért vált ilyen népszerűvé az internetezők és  az énekesek/énekesnők videoklippjeit promotáló kedvenc csatornájává. Arról nem is beszélve, hogy a Youtube-on  hacsak egy kis időre is- de ma már bárkiből lehet sztár.

Facebook:>www.facebook.com

Bevallom őszintén, fenntartásaim voltak a Facebookkal szemben, hiszen nem tartottam értelmes dolognak, hogy sokan csak arra használják, hogy posztoljanak valami hülyeséget vagy nyomjanak egy  Like gombot. A sok hátrányával együtt (időrabló, nincs magánélete az embernek,) azonban megvannak a maga előnyei is:  kapcsolatokat ápolhatunk és építhetünk a világ bármely pontján élő emberekkel,  olyan információkhoz juthatunk az érdeklődési körünknek megfelelően, ahol máshol nem, hiszen rengeteg a felhalmozott információ. Továbbá jól jöhet az önmenedzselésnél és fontos marketingeszköz a legtöbb vállalkozás számára, hiszen így direkt módon érhetik el a vásárlókat, és tarthatják velük a kapcsolatot. Hát kell ennél jobb ingyen reklám?

Blogger:>www.blogspot.com/www.blogger.com

A blogger a legjobb a blog szolgáltatók között, hiszen nincs tele nem kívánt reklámokkal, gyorsan és egyszerűen szerkeszthető a felület, egyszeri regisztrációval akármennyi blogot létrehozhatunk, egyediek a sablonok, együttműködik a Google-vel ami jól jön a keresőoptimalizálásnál, valamint teret ad a kreativitásnak ami egy blogger számára nélkülözhetetlen.

Tripadvisor:> www.tripadvisor.com

Egy vérbeli utazónak ma már nem ismeretlen a Tripadvisor, amely a legjobb éttermeket, szállodákat és egyéb vendéglátóhelyeket gyűjtötte egy csokorba.

Issuu:>www.issuu.com

Ha már nem mindenkiből lehet főszerkesztő vagy laptulajdonos, akkor itt van vigasztalásul az issuu, ami azért szuper, mert saját magazint készíthetünk vele, ezzel teret adva a kreativitásunknak!

Yahoo:>www.yahoo.com

A Yahoo a legjobb email szolgáltató, emellett ha alaposabban is körülnézünk az oldalon, sok érdekes rovatot és cikket olvashatunk az élet különféle területeiről.

Flickr:>www.flickr.com

Ha a fotózás  és a képszerkesztés az egyik hobbink, akkor a Flickr a legtökéletesebb ennek a hobbinak a fejlesztésére, mert ez egy olyan nemzetközileg ismert fotómegosztó, amin keresztül a világ bármely pontjáról kapcsolatba léphetünk más fotósokkal is, megszerkeszthetjük a feltöltött képeket  és mindehhez még egy Terrabyte tárhelyet is biztosítanak ingyen.

Shutterstock:>www.shutterstock.com

Szintén fotómegosztó, ám ha szerencsénk van, itt el is adhatjuk a jobban sikerült képeinket. Meggazdagodni nyilván nem fogunk belőle, de azért mindig jól jön egy is pluszpénz.

Linkedin:>www.linkedin.com

Bár nálunk még nem annyira elterjedt a használata, pedig igenis hasznos az oldal szakmailag: feltölthetjük az életrajzunkat, így könnyebben kerülhetünk kapcsolatba leendő főnökünkkel vagy munkatársainkkal.

Moly:>www.moly.hu

Szerencsére nem kell messzire mennünk a jó oldalakért, elég csak a moly-ra gondolni. Ez a weboldal tökéletesen kapcsolja össze az olvasási kultúrát és az azonos érdeklődési körű embereket, akik ugyanazt a könyvet olvassák/olvasták. Az olvasás népszerűsítésének legjobb modernkori eszköze.

Ongo:>www.ongo.hu

Az ongo is magyar fejlesztésű oldal, ahol az utazási élményeinket oszthatjuk meg másokkal. A legjobb módja élménybeszámolóink és utazási tapasztalataink közlésének.

Aprod:>www.aprod.hu

Az aprod a legjobb ingyenes hirdetési weboldal, sokkal megnyerőbb, mint a legfőbb vetélytársa, a jófogás, hiszen bármennyiszer megújíthatjuk hirdetésünket, ami a frissítés pillanatában azonnal a lista elejére kerül, méghozzá ingyen, ellentétben a jófogással.

Markmyprofessor>www.markmyprofessor.com

A markmyprofessor egy remek ötlet volt, hiszen regisztrálás után a diákok végre őszintén kifejthetik a véleményüket tanáraikról, méghozzá következmények nélkül, hiszen álnéven írnak. Végre egy hely, ahol nincs többé mellédumálás, csak a lényeg: vajon a te tanárodról mit gondolnak a többiek? Tényleg olyan hatékonyan és jól tanít? Csekkold le!

írta: Princesa (C)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése