CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2014. január 5., vasárnap

Mit tanulhatunk a macskáktól?

Mit tanulhatunk a macskáktól?

Bizonyára furcsán hangzik ez a kérdés, de ha jobban belegondolsz, igenis van mit tanulni az egyik legnépszerűbb háziállatoktól, a cicáktól! A macskák tulajdonságai jól jönnek az emberek életében is. És hogy mit is tanulhatunk tőlük pontosan? Nézzük csak!

Életrevalóság, talpraesettség:

A cicák az egyik legéletrevalóbb állatok közé tartoznak, hiszen levadásszák maguknak az egeret ha arról van szó. Pontosan tudják, hogy mit akarnak és hogyan szerezzék meg maguknak. Megvan a magukhoz való eszük ahhoz, hogy elérjék a céljukat és ettől semmi sem tántoríthatja el őket. Sok cica egyszerűen fogja magát és beköltözik annak a családi háznak a kertjébe,  amit kiszemelt magának..És onnan már nem engedi magát kifúrni, hiszen ha kidobod az ajtón, visszajön az ablakon…

Szabadság, függetlenség:

A cicákat sokan azonosítják a szabadság mintaképével, ami nem is csoda, hiszen sokkal önállóbbak, mint a kutyák, a gazdájuk nélkül is képesek lennének boldogulni. Önállóan is megállják az életben a helyüket, feltalálják magukat bármilyen helyzetben. Ha igazán sikeres akarsz lenni próbálj meg te is önállóan boldogulni.



Hiúság:

A  macskák nagyon szeretik magukat kényeztetni, és nagyon hiúak. Jó lenne ha te is megtanulnád tisztelni  saját magad és értékelnéd az erényeidet, mert sajnos sokan küszködnek önbizalomhiánnyal. Ahhoz, hogy sikeresebb legyél, törődj többet magaddal és meglátod meglesz a gyümölcse!

Lustálkodás:

Nem kell mindig rohanni és csinálni valamit, néha megkell állni egy időre és pihenni kell, fel kell tölteni a szervezetünket. Nem baj, ha van néhány olyan nap, amikor nem csinálsz semmit, ettől nem kell feleslegesnek érezned magad. Inkább fogd fel úgy,hogy ez a feltöltődés időszaka és élvezd az életet!

Nyugodtság:

Az emberek többségére jellemző az állandó idegeskedés és feszültség amiatt, hogy a dolgok a lehető legjobban alakuljanak. De mi van, ha egy hajszálnyit eltér a valóság a tervektől? Akkor sem kell kétségbe esni, fő a nyugalom! Tudják ezt a cicák is, hiszen láttál már ideges macskákat?


írta: Princesa © fotó: Princesa (c) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése