CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. július 13., szombat

Vásárolj okosan!



Vásárolj okosan!

Te is boltkóros vagy, akár Becky Bloomwood? Akkor most jól figyelj, mert az alábbi tippekkel sokat spórolhatsz…

Vásárolj tudatosan!

Mielőtt még elindulnál a szokásos nagy bevásárlókörutadra, mindenek előtt készíts listát arról, mik azok, amiket feltétlen be kell szerezni. Ugyanis ha már ott vagy a boltban, könnyen előfordulhat, hogy a sok szép termék elvonja a figyelmed a lényegről és olyan dolgokat is megveszel ,amire valójában nincs is szükséged.

Biztos szükséged van rá?

Mikor már a pénztárnál állsz, még utoljára tedd fel magadnak a kérdést, de őszintén: Kell ez nekem? Biztosan szükségem van rá?Nem tudnék meglenni nélküle? Nyilván ha jól el vagy eresztve anyagilag, akkor nincs szükség ezekre a kérdésekre, de ha mégsem, akkor gondolkozz! Biztos nélkülözhetetlen az a 20. pár cipő?Csak azért, mert valamit olcsóbban adnak vagy ajándék jár hozzá még nem feltétlenül kell megvenni..Igen, igen egyes termékek olyan vonzóak, hogy nehéz nekik ellenállni, de azért próbáld meg. Lehet, hogy a vásárlás pillanatában olyan boldog vagy, hogy madarat lehetne veled fogatni, de egy pár nap vagy hét után elszáll a felhőtlen öröm, és már hozzászoksz a termékhez, már nem fog olyan nagy boldogságot nyújtani.

Várj egy napot! 

Lehet, hogy a boltban állva azaz érzés kerít hatalmába: már pedig ez kell nekem, de mielőtt még beruháznál valami új dologra, inkább aludj rá egyet, gondold végig alaposan, hogy valóban kell-e neked. Ha másnap is igen a válasz és egy kisebb értékű termékről van szó, akkor megveheted. Ha egy drágább termék után áhítozol és nem létszükséglet-akkor várj egy pár hetet, és ha azután is szükséged van rá, akkor nyugodt szívvel megveheted. A lényeg, hogy  hirtelen felindulásból ne vegyél semmit és ne kapkodd el a dolgokat!

Lakj jól, mielőtt shoppingolni mész!



Éhesen még véletlenül se indulj el shoppingolni, mert egyrészt ha útközben tankolsz be, akkor többet is költesz a kelleténél, és a sok evéstől el is álmosodhatsz, másrészt aki üres gyomorral megy vásárolni, az sokkal idegesebb, így a shopping túra is csak egy kínszenvedés lesz, és olyan dolgot is megveszünk, amire az ég világon semmi szükségünk..Szóval lakj jól mielőtt elindulsz!

A boltok trükkjei

Nem árt tisztában lenni a boltok trükkjeivel sem: például a polc szemmagasságában levő termékek kelendőbbek, hiszen azokat látjuk meg először, és drágábbak is, mint a legalsó sorban szereplők. Nem árt a polc mélyére is nézni időnként, ha spórolni akarunk. Az sem mellékes, hogyha megjelenik egy új ruhakollekció vagy egy új könyv, akkor azt a megjelenés első pár hónapjában a legmagasabb áron akarják értékesíteni. Ez a lefölözéses módszer. Szóval érdemes várni kb. fél évet és fele áron megkaphatod ugyanazt a terméket.

Menj rá az akciókra!

Persze ha valamit nagyon jó áron adnak és szükségünk is van rá, akkor érdemes beszerezni. A lényeg, hogy figyeld az akciókat, és csapj le rájuk. De vigyázat! A kettőt vehet, hármat vihet akcióknak ne dőlj be, mert az  a kereskedőknek éri meg jobban, nem  neked!

Alaposan nézz körbe, légy szemfüles!



Nem csak a nagy hiperekben, plázákban érdemes kóborolni, hanem a bolhapiacokon, használtruha kereskedésben és a kisebb boltokban is, hiszen azokon a helyeken valóságos kincsekre lehet bukkanni, méghozzá igen jó áron. Csak leleményesség, ügyesség, szemfülesség és odafigyelés kérdése az egész! Ugyanazt a terméket érdemes több helyen is megnézni, hátha olcsóbban adják valahol.
Budapest legjobb boltjairól szóló összeállítást elolvashatod itt a blogon, egy korábbi cikkemben:

írta: Princesa ©

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése