CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. július 27., szombat

Könnyű nyári receptek 2

Ismét elhoztam nektek 2 egyszerűen elkészíthető nyári menüt>

1.menü:

Póréhagyma krémleves

 

Hozzávalók:

-póréhagyma

-joghurt

-bazsalikom

-bors 

 

Elkészítés:

Mosd meg  a póréhagymát, vágd apró darabokra és tedd a turmixgépbe. Majd adj hozzá egy pohár joghurtot, borsot és bazsalikomot. Turmixold össze mégegyszer, és várj egy kicsit, mig összeállnak az ízek. Melegen tálald. Ha túl sűrű lett,akkor tegyél hozzá egy kis vizet.


 

 Ribizlis mascarpone


Hozzávalók:

-ribizli
-mascarpone
-csokis keksz
-kávé

Elkészítés:

Mosd meg a ribizliket, majd nyomkodd össze, amíg puha nem lesz. Tedd a pohár aljára. Majd tördeld össze a kekszeket is, tegyél rá mascarpone krémet jó vastagon, és szórd meg kávészemekkel. Utána megint egy réteg ribizlit, mascarpone-tegyél rá és így tovább..Úgyis díszítheted, mint a képen>

 

2.menü: 


Cukkinis krumpli

 

Elkészítés:

-cukkini

-krumpli

-bazsalikom

-paradicsom

-hagyma

-sajt

-ketchup

 

Hozzávalók:

Vágd fel a cukkinit kis darabokra, majd a hagymát és a paradicsomot is. A krumplit külön vágd fel darabokra, és főzd meg egy külön lábosban. Ha megfőtt, tedd át egy másik lábosba, és tedd hozzá a felvágott cukkinit, paradicsomot, hagymát..stb. Önts hozzá vizet és egy kis olajat. Szórd meg bazsalikommal is. Tegyél a tetejére sajtot, hogy jól ráolvadjon. Addig főzd össze, mig puha nem lesz a cukkini.A végén ízesítsd ketchuppal.



Sárgabarackos tiramisu

Hozzávalók:

-babapiskóta
-mascarpone
-sárgabarack
-kávé

Elkészítés:

 Áztasd bele a babapiskótákat a kávéba. De úgy, hogy ne ázzon el teljesen, ne essen szét.Tedd őket egymás mellé, egy sort csinálva. Majd kend rá vastagon a mascarponekrémet,tegyél közé sárgabarack darabokat majd megint egy réteg kávéba áztatott babapiskótát, sárgabarackdarabokat...és így tovább emeletesen stb..A végén szórd meg kávészemekkel az egész sütit/tortát és díszítsd sárgabarackdarabokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése