CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. május 26., vasárnap

Melyik a legjobb női magazin?


Melyik a legjobb női magazin?

Mivel imádok különféle női magazinokat olvasgatni,mert gyönyörű képek és hasznos írások vannak bennük amiből lehet tanulni,plusz elrepít egy kis álomvilágba,ezért úgy döntöttem,hogy rangsorolom őket abból a szempontból,hogy melyik a legjobb.[Végeredményben nem igazán tudtam dönteni.]

Elle:
 


-Stílus:  Mindig ügyelnek arra,hogy stílusos képet tegyenek a címlapra,és a belső oldalak is mindig szépek. A reklámképek felérnek egy fotográfiai műalkotással. Egyszerűen jó érzés belelapozni.
-Tartalom:  A magazin főleg a 30-40-es korosztálynak szól,de én is találok benne sok engem érdeklő cikket,pedig 19 vagyok. Nagyjából elfogadható a reklámok és a cikkek aránya, sokszor burkoltan is,de elrejtve találhatunk benne néhány hirdetést,de ez egyáltalán nem zavaró,mert ízlésesen tálalják. A divatanyagok az egyik erőssége,a másik az,hogy őszintén írnak mindenféle érdekes témáról. Sok információt megtudhat belőle az olvasó,ismeretterjesztőnek is jó. Sok dolgot lehet belőle tanulni,hiszen a téma szakértői a lap szerzői. Az egyik legigényesebb női magazin.
-Értékelés: 10/9

Marie Claire:


-Stílus: Ez is szépen,stílusosan kivitelezett magazin szép fotókkal.
-Tartalom:  Hasonlít az Elle magazinhoz,de  kiterjedtebb az olvasói köre,mert 30 éves kortól felfelé mindenkihez szól. Érdekes riportokat olvashatunk benne,gyönyörű képekkel illusztrálva.Itt már kicsit többnek érzem a reklámok arányát,mint az Elle-nél,de lehet,hogy ez csak az aktuális számtól függ. Igényes,művelt,intelligens és divatos nőkhöz szól. Az Elle legfőbb vetélytársa.
-Értékelés: 10/9



Cosmopolitan:


-Stílus: Igazi csillogó,glossy magazin,ami semmi másról nem szól,minthogy forever young és hogyan éljünk szabadon életérzés.
-Tartalom:  A 20 éveseknek szól,így csupa fiatalos témával van tele. Kb.a fél magazin a pasitémával és a csábítással foglalkozik,és mindig ugyanazt a témát ragozzák. A Te,Te,Te rész benne a legjobb & leghasznosabb,sok hasznos tanácsot olvashatunk. A Riport részben pedig őszintén írnak az elborzasztó,de igaz & tanulságos történetekről. Néhány cikk a naivitásra épül,de összességében tetszik,ahogy a fiatalos életérzést sugározza. Külön pozitívum,hogy állandóan hangsúlyozzák az önbizalom és a siker fontosságát. A baj csak az,hogy nem gondolnak bele abba,hogy a magazinban csak gyönyörű nők szerepelnek,és a valóságban nem mindenki ilyen szép. Nehéz elérni az ott látható ideált,ez pedig csak frusztrációt okozhat. Amolyan vidám,limonádé magazin,de megvan benne a kellő komolyság is,néhány témát illetően. Azért azt leszögezném,hogy az életben sajnos nem minden úgy történik és olyan egyszerűen,mint ahogy az ott levan írva. Ahhoz az élet túlságosan is bonyolult.
-Értékelés: 10/9

Glamour:


-Stílus: Semmi különös nincs benne a stílusát tekintve,teljesen átlagos.
-Tartalom: Fiatal lányoknak szól ,hasonlóan a Cosmohoz. Megmondom őszintén,lehet,hogy bennem van a hiba,de én nem tartom olyan színvonalasnak a cikkeket,mint a többi női magazinban. Ez is tipikus glossy kategória,semmi másról nem szól,csak az önámításról. A szokásosnál is több hirdetés található benne,nem kapunk mást a pénzünkért,mint egy rakat nőknek szóló termékek halmazának promozását. Egyedül az utazás rovat,ami jó benne,plusz ha rossz kedved van,akkor garantáltan felvidít.
-Értékelés: 10/6


Joy:


-Stílus: Néha összekeverem a Glamourral. A szokásos stílus,ebben sincs semmi különleges,ami megkülönböztetné a többitől.
-Tartalom: Még rosszabb,mint a Glamour. Még több hirdetés van benne, a legtöbb a női magazinok között. Arról nem is beszélve,hogy én eddig semmi érdemlegeset nem tanultam & hasznosítottam belőle az életben. Tudom,hogy sokan veszik a magazint,de szerintem csak megszokásból. Nem tudom miért ilyen népszerű,nekem nem jött be. Ez a leggyengébb az összes között.
-Értékelés: 10/5




 Instyle:

-Stílus: Már a borítón látszik,hogy nem mindennapi magazinnal van dolgunk. Az igényesebb réteghez szól. Nagyon szépek a benne levő képek,mindig lenyűgöz az a fajta igényesség,amilyen gonddal meg van szerkesztve. Ha belelapozunk,rájövünk,hogy az élet mégiscsak szép.
-Tartalom: Hát nem a komoly,mélyreható cikkeiről híres az biztos. Ennek ellenére mégsem az az igénytelen fajta. Mivel divat,stílus magazin,ezért stílustanácsokkal és inspirációkkal van tele,méghozzá ezek mind egyediek és hasznosíthatók a hétköznapi életben is. A kategóriájában a legjobb. Az élet stb.  valamint az Ez vagyok én rovat a kedvencem.
                                              -Értékelés: 10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése