CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. január 12., szombat

Budapest legjobb boltjai



Legjobb boltok Budapesten

Ezúttal a legjobb boltokat térképeztem fel nektek,hogy ne vesszetek el a rengeteg kínálatban,megkerestem a város,-szerintem legjobb boltjait,ahova érdemes betérni Főleg a Király utca,Astoria,Múzeum körút,Vámház körút környékén vannak a legjobbak….

Lemezbolt,Paulay Ede utca 8

A Paulay Ede utca elején található egy különleges lemezbolt,ahol sokféle zenei stílusban találhatunk relikviákat,beat,jazz,funky,rock’n’roll stílusban is.A bolt retro hangulatot áraszt,főleg a kirakatban található ősrégi lemezlejátszó, valamint a bakelitlemezek miatt..Szóval,ha zenei téren egy kis érdekességre vágysz,akkor irány a lemezbolt!

Levendulabolt,Paulay Ede u 8

A lemezbolt mellett vetem észre egy apró,ám annál különlegesebb üzletet,a Levendula boltot..már a kirakat is elvarázsolt a lila,levendulás színével..a bolt provanc-i hangulatot áraszt, és gondolom,levendula illatot is lehet bent érezni,úgyhogy aki rajong Provancért,annak itt a helye.

Sugar Shop,Paulay Ede utca 48

Az Opera mögött szintén a Paulay Ede utcában van egy bolt,ami olyan,mintha Aliz csodaországában járnánk,hisz minden édességből van,nyalókák,édes muffinok,sok cukorka található ott,egyszóval egy igazi designer cukrászda.


Bolhapalota,Anker Köz 2-4

Ha te is rajongsz a retro,vintage tárgyakért,amik egyediek,olcsók és csak  nehezen beszerezhetők,valamint szeretsz kutakodni,akkor a Bolhapalotát neked találták ki..Régi könyvek,tárgyak,lemezek,ruhák találhatók itt,és ha igazán aprólékosan megfigyelsz mindent,akkor igazi kincsekre is bukkanhatsz..egyébként bárki bérelhet polcot,egy bizonyos időre, és árulhatja a portékáit..

Retrock,Anker köz 2

A Bolhapalota mellett találod közvetlenül a Retrock nevű boltot,ahol  retro stílusú,különleges,egyedi ruhákat,kiegészítőket és táskákat lehet kapni. Nem mondom,hogy olcsó,de azért megéri néha betérni és vásárolni,hisz az ott kapható darabok biztosan nem jönnek majd veled szembe az utcán. Mellesleg a bolt már kapott díjat is,mint az év Budapesti üzlete!

Képeslap bolt,Deák tér 6

Közvetlenül a Deák téri metroállomásnál, a túloldalon van a Képeslap nevű bolt,amit azért is szeretek,mert  jó áron lehet kapni különféle ajándéktárgyakat,képeslapokat és naptárokat. Néhányszor sikerült beszereznem különlegességeket,egyedi darabokat,úgyhogy gyakran visszatérek ide..

Iguana Retro,Krúdy Gyula u 9

Az Iguana Retro szintén egyedi ruhákat kínál a 60’s,70’s évekből,szóval ha nosztalgiázni támad kedved,akkor nézz be ide és merülj el a múltban!

Szputnyik shop,Dohány u 20/Bakáts tér 8

Bár még nem jártam a Szputnyik Shopban,mégis merem ajánlani,hiszen a Wampon kaphattam egy kis ízelítőt a termékeikből,és abszolút meggyőztek..

Könyvdiszkont,Astoria

Könyvdiszkontok főként az Astoria környékén vannak,bár ezekben  a boltokban nem akkora a választék,mint mondjuk egy Libriben,mégis sokkal olcsóbban szerezhetünk be könyveket,köztük olyanokat is,amit máshol már nem nagyon árulnak..ha szemfülesek vagyunk,akkor idegennyelvű regényeket 500 Ft-ért is levadászhatunk..

Könyvudvar,Múzeum krt 8

Szintén olcsón,jóval a többi könyvesbolt bolti ára alatt szerezhetsz be könyveket a könyvudvarban..egyébként a bolt díjat is kapott..

Euroshop,Uránia

Euroshop több is van Budapesten, a Jászai Mari térnél is van egy,én az Urániai boltba szoktam járni..a bolt erőssége,hogy szinte minden háztartási felszerelések és ajándéktárgyak is beszerezhetők,méghozzá egyenként 390 ft-ért..

Antik Bazár,Klauzál u 1,a Blaha Lujza térnél

Mintha csak a múltban járnánk..Lenin szobrok,kitüntetések,régi plakátok,tárgyak..egyszóval tiszta nosztalgiaérzése támad annak,aki betér az Antik Bazárba..egyedi hangulata és termékkínálata  van a boltnak,úgyhogy érdemes benézni.

Chocome,Ostrom u 10

A Chocome csokiboltban  olyan különleges édességeket,csokoládékat találhatsz,amit az élelmiszerboltok polcain nem,így érdemes benézni, a csokoládékreációk és a csomagolások miatt is..üres kézzel biztosan nem távozunk a boltból..

Írószer bolt ,Vámház krt 11

Véletlenül fedeztem fel ezt a kis boltot,méghozzá úgy,hogy azonnal megfogtak a termékek,amiket a kirakatban láttam..máshol nem kapható,egyedi jegyzetfüzetek, faliposzterek és falinaptárak szerepelnek a kínálatban,aminek nem lehet ellenállni..

Full Moon,Dél-kelet Ázsia kincsei ,Vámház krt 5

Ha te is hiszel az ezoteriában,és szereted az ázsiai ,ezoterikus tárgyakat,akkor a Full Moon Ezoterikus boltban jónéhány kincsre lelhetsz…Buddha szobroktól kezdve nyakláncokon át,füstölőkig sokmindent találhatsz ott..

Müller,Corvin Pláza, Europeum

Az eddigi legjobb drogéria,ahol nyugati csokikat lehet kapni,méghozzá olyan széles választékban,mint más magyarországi boltban nem..minden kapható,amire egy nőnek szüksége van.

Kik diszkont, Corvin Pláza, Csillagvár Bevásárlóközpont

A Kik egy remek bolt, ahol sokféle háztartási es egyéb lakberendezési tárgyat vehetünk, méghozzá elég jó áron a többi bolthoz képest. Igazi kincsesbánya!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése