CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. január 6., vasárnap

Mibe fektessük a pénzünket?



Mibe fektessük a pénzünket?

Most,hogy gazdasági válság van, a hitelkamatok és az élelmiszer árak is  felmentek,elég nehéz lesz kijönni a fizetésekből. Az életszínvonal egyre romlik  és a lakáspiac is holtponton van. Ha valamikor érdemes cselekedni, akkor az most van..

De mit lehet tenni? Borzasztó ,hogy az átlag 100-150 000 ft-os fizetésekből nem marad semmi sem hónap végére,hisz a felét az élelmiszer viszi el,a másik felét a számlák. Hogyan lehetne így takarékoskodni?

Először is fel kell mérni a helyzetet. Olyan dologba kell fektetni a pénzünket,a lehető legkisebb pénzt kockára téve,hogy nagy legyen a nyereség. Ez egyszerűen hangzik,de gyakorlatban mégsem az. És most nem a lottószelvények kitöltésére gondoltam..

Kell csinálni egy tervezetet. Mennyi lesz a várható nyereségünk a kiadással szemben. Nem szabad az egész vagyont kockára tenni, még akkor sem,ha biztosnak érezzük magunkat,mert bármikor közbejöhet valami. Ami tuti, hogy a lakáspiacba most nem nagyon érdemes befektetni, de 2 év múlva várhatóan megint fellendül majd. Ha van időnk kivárni, akkor viszont jó.
Az internet térhódításának köszönhetően könnyen köthetünk üzleteket és teremthetünk kapcsolatokat, még külföldiekkel is. Ezt kihasználva, közösen vághatunk velük egy projektbe, de mindenképp kössünk szerződést.

Aki nem meri nagydologba vágni a fejszéjét , az menjen a kirakat vagy teszvesz.hu-ra és tegye fel az eladó,nem kellő tárgyakat,hátha valakinek megtetszik,és hajlandó fizetni érte. A régiség kereskedés még mindig megy, az is jó, ha lekopott,régi bicikliket,bútorokat renoválunk meg egy kis fantáziával és adjuk el többszörös áron.

Csak egy kis leleményesség

Vigyük vissza a visszaváltható üvegeket, adjuk le a feleslegessé vált újságpapírokat, szabaduljunk meg mindentől, ami számunkra nélkülözhető,de másnak még jól jöhet.. Ha tudsz, csinálj karkötőket,nyakláncokat gyöngyökből vagy valamilyen kézműves dolgot,pl:képkeretek,aminek az alapanyagát a hobbiboltból szerezheted be,és el tudod adni.

Boltot nyitni veszélyes

Legtöbben egy saját üzlet megnyitásán gondolkoznak, de a helyzet az, hogy ez kockázatos dolog. Több szempontból is fel kell mérni, hogy elég forgalmas helyen van-e,nem kerül-e sokba a fenntartása és van-e egyáltalán szüksége rá az embereknek.

Hobbiból is meglehet élni

Ha szereted az állatokat vagy imádsz kertészkedni,akkor tegyél ki falragaszokat ott ahol laksz, és hirdesd magad,hogy vállalsz kutyasétáltatást és gondozást,valamint rendbe hozol egy kertet. Az olyan embereknek,akiknek erre nincs idejük, szívesen áldoznak erre,és ha jó munkát végzel,akkor beajánlanak az ismerőseiknek is. A hírnév szájról-szájra terjed..


 

A legügyesebbek a saját hobbijukból élnek meg: idegennyelvoktatás,jógaoktatás,fotózás,írás,fordítás,masszázs,idegenvezetés, festés,rajzolás, bármi ami számodra könnyen megy,és még másnak a hasznára is lehet .Ha jó vagy a pókerben vagy a részvények eladásában akkor próbáld ki magad,de vigyázz,  mert ez a két pénzkereseti forrás olyan nagy bukást is rejt magában, mint amennyit nyerhetsz vele!Nagyon figyelmesnek kell lenni! Az is jó, ha te szervezel kirándulásokat nyugdíjasoknak. Ők szívesen mennek buszos útra, vagy kipróbálod magad rendezvény szervezőként.

Végezz kutatást!

Mérd fel a terepet,hogy mennyire életképes az,amit elterveztél,nézz szembe a konkurenciával és képzeld el hogyan tudnád megvalósítani. Sok kicsi sokra megy!Pl: ha csak 100 ft-ot kapsz egy szolgáltatásodért,és 10 000 ügyfeled van,akkor máris egymilliót kerestél!A lényeg,hogy add a világ tudtára,hogy létezel és jobb vagy mint a többiek. Hirdesd magad, ahol csak tudod! Interneten hozz létre egy személyes oldalt, ahol bemutatod magad, növeld a látogatottságod és máris menedzselted önmagad. A reklám nagyon fontos, hogy el tudj adni valamit!

Az is klassz lehet,ha nagy házatok van jó helyen,és nem tudjátok kihasználni a felső részt,akkor ki lehet adni olyan külföldieknek,akik nem akarnak nálunk letelepedni ,csak itt dolgoznak bizonyos ideig,mert azok jutányos áron kiveszik,így mindig számíthatsz plusz 100 000 ft bevételre.

Mégis a legjobb ötlet az, ha te hirdetsz másokat,mert ha bebizonyítod nekik,hogy sok helyre juttatod el a kiadványodat,és rendelnek is tőlük,akkor több 100 000 ft-ot fognak fizetni neked mindössze egy hirdetésért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése