CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2013. január 6., vasárnap

A jövő legjobb állásai



A jövő legjobb állásai

Nehéz dolog pályát választani,még nehezebb egy olyan munkát találni amiért jól megfizetnek és még szívesen,élvezettel is csináljuk. Íme a lista, amilyen munkákról mindig is álmodoztunk…


10.pilóta,légirányító vagy stewardess:reptéren dolgozni nem lehet olyan rossz. Persze nem könnyű  megtanulni egy hatalmas utasszállítót vezetni,de ha belejövünk,akkor nem fogunk félni többé a repüléstől. Élvezzük, ahogy 300 emberrel együtt szállunk a magasban mindezt több millióért. A légirányítónak is nagy koncentrálást igényel a munkája,de ezt is busásan megfizetik. A stewardess-ről már ne is beszéljünk, mert melyik lány ne álmodna arról, hogy ő kérdezheti meg az utasoktól kérnek-e egy kávét felszállás után London felé tartva?

09.vállalatvezető: Nagy felelősség egy egész vállalatot,vagy multit vezetni,de ha sikerül feljutni a ranglétrán,akkor úgy érezhetjük magunkat,mint egy király. Mi mondjuk meg mit tegyenek az alkalmazottak,tőlünk függ minden. De ha sikeresen vezetünk egy több 100 fős céget, akkor az felér egy mennyei boldogsággal. Ugyan,ki ne akarna főnökösködni ?Elég az alkalmazotti létből!

08.pénzügyi újságíró: Ha jó angolnyelvtudással  rendelkezünk és kívülről fújjuk a business angolt,akkor irány New York vagy London egyik pénzügyi lapja,és már kamatoztathatjuk is újságírói tehetségünket. A legbefolyásosabb emberekkel  ismerkedhetünk meg és igazán fontosnak érezhetjük magunkat.

07.idegenvezető: Végre te mutathatod be az álomvárosod másoknak,úgy hogy még fizetnek is érte!Hát nem klassz?

06.producer: A producerkedés nem olyan könnyű feladat,de ha kreatív vagy és elszánt akkor tiéd a pálya!Te diktálhatsz és tied a legfontosabb vélemény egy produkció készülésekor. Szintén jól fizetett állás, ahol megvalósíthatod azt, amiről már régóta álmodoztál.

05.magán nyomozó, titkos ügynök: Elég sok filmet és sorozatot láttunk már ahhoz,hogy megjöjjön a kedvünk nyomozóst játszani. Azonban ha munkáról van szó, azt komolyan kell venni! Az biztos hogy ennél izgisebb meló aligha van!

04.író: Vegyük példának a Harry Potter szülőanyját,J.K Rowlingot!Nem is volt hivatásos író,csak egy munkanélküli anya,aki egy kávézóban ötlötte ki,hogy megírja azt amit már régóta dédelgetett az agyában. Többször is elutasították, míg végül valaki vette a bátorságot és segítségével ki tudta adni a könyveit. Mi lett ebből? A 21. század legnagyobb könyvsikere, Rowling pedig gazdagabb lett az angol királynőnél is! Tanulság?Álmodj nagyot,légy kreatív és fantáziadús. Azokból válnak írók, akik nem is gondolták volna magukról,hogy képesek rá.

03.színész,szinkronszínész: Ki ne szeretne a kedvenc sorozatában szerepelni és szép,tehetséges emberekkel megismerkedni?Nem hangzik rosszul,de a sztárságnak vannak hátrányai is,amiből később aztán nagyon elege lehet az embernek. De ha nem akarsz a magazinokban,tv-kben ,rádióban szerepelni és zavarba jössz a reflektorfényben,akkor remek választás a szinkronszínészkedés. Jól is fizetnek és ott is kiélheted színészi ambícióid,anélkül hogy bárki is felismerne az utcán,mégis egy ország ismeri a hangodat. Jó szórakozás kedvenc színészeid bőrébe bújni,és a magyar hangját adni.

02.luxushajón animátor: Világot látsz,luxus körülmények között vagy, és csak annyit kell csinálnod , hogy szórakozatod a hajó népét,főként a gyerekeket. Kapsz ellátást,kaját ,piát. Jó, nem leszel belőle milliomos, de költened nem nagyon kell a fizetésedből.

01.divattervező: Azért ez lett az első helyezett,mert egy ruha tervezése és megvalósítása igazán jóleső büszkeséggel tölti meg az embert,főleg mikor látja,hogy mások hordják az általa tervezett kreációkat. Divattervezőnek csak akkor érdemes lenni, ha sikerül befutni, híressé válni az egész világon, különben ránk rohadnak a legyártott ruhák. A boltok nem biztos, hogy megveszik,de ha mégis, akkor nagy mákunk van. Nagyon fontos a jó kapcsolatrendszer kiépítése, különben annyi az egésznek. Legyen előttünk példaként Armani, Versace, Dolce&Gabbana.

+régész: Nem gyakori szakma, pusztán csak kiegészítésként említjük meg a legjobbak között. Ha felfedezel valami őskori leletet ,nem csak megváltoztathatod az emberiség történelmét,de jókora jutalmat is kapsz érte. Amatőrként is nyugodtan belevághatunk,ha van hozzá felszerelésünk és jókora adag kitartásunk.

+űrhajós: Ez a plusz munka csak érdekességként került ide, mert űrhajóssá válni azért nem megy egyről a kettőre. Legtöbben csak álmodozhatunk róla, hogy feljutunk a világűrbe, de ha sikerül bekerülni az űrközpontba, akkor még a Holdon is tehetünk egy sétát,Michael Jackson helyett is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése