CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2012. november 26., hétfő

Budapest legjobb helyei



Budapest legjobb helyei:

Bizonyára már jól ismered Budapestet..vagy legalább is,csak azt hiszed..Most nem a szokásos turista látványosságokról lesz szó,hanem olyan helyekre kalauzollak el titeket, ahol átadhatjátok magatokat az igazi élvezeteknek..és ehhez nem is kell  külföldre utaznotok..

Párizsi Nagyáruház,Andrássy út
Az Andrássy utat,minden Budapesti úgy ismeri már,mint a tenyerét,de mégsem tudunk szó nélkül elmenni az ott található Párizsi Nagyáruház mellett…Impozáns épület,melyet még az 1900-as évek elején építettek azóta persze átesett egy felújításon. A benne található könyvesbolt hatalmas,akkora a választék,hogy el lehet veszni. De még nem is említettük az ott található kávézót,ami gyönyörűen lett berendezve. Bár nem próbáltam,de biztosan isteni az ott kapható süti és a capuccino is. Egy próbát mindenképp megér..

Dohány utca
Minden Budapest útikönyvben szerepel  a Dohány utca zsinagóga,most nem erre az evidens látnivalóra hívnám fel a figyelmet,hanem az ottani boltokra.Pl:Szputnyik Shop,ahol különleges,a most újra divatba jött vintage cuccokat lehet kapni. Szóval,ha igazán egyedi tárgyakat szeretnél shoppingolni ,akkor irány a Dohány utca!

Király utca,Gozsdu udvar
Akárhányszor van dolgom a Király utcánál, mindig megfog az ottani hangulat. Nem tudom megmagyarázni, talán az ott található boltok teszik,de az egyik legjobb hangulatú utca Budapesten. Érdemes elvegyülni a tömegben,főleg este,és ha már ott járunk, semmiképp se hagyjuk ki vasárnap a Gozsdu udvart, egészen este 18:00 óráig,mert ha betérünk oda,olyan,mintha nem is Budapesten lennénk..elvarázsolt hangulatú a vásár,ahol kézműves termékeket s kaphatunk.

Uránia és környéke
Lehet,hogy fel se tűnt eddig,de az Uránia a legszebb mozi Budapesten. Szóval ha filmet akarsz nézni,akkor az Urániát válaszd, és ne csak a szép enteriőr miatt,hanem mert nem csak kommersz filmeket láthatsz ott, hanem különlegesebb, művész filmeket is,főleg ha valamilyen filmfesztivál van éppen..

Corvin negyed
Mióta felújították a Corvin negyedet,azóta jobb kedvvel megyek arrafelé,a Corvin Plazanák köszönhetően. Modern és stílusos lakóparkot sikerült odaépíteni,ez pedig jó hangulatot adott a város nem mellesleg legrosszabb kerületének.

Daubner cukrászda
Ha igazán finom sütire,tortára vagy bármilyen más édességre vágsz,akkor irány a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda. Sokan mondják,hogy ez a legjobb Budapesten,és nem is tévednek. Ne csodálkozz,ha 20 percet kell várnod mire sorra kerülsz,mert  általában nagy a sor,még hétköznap délelőtt is.

Pék pont pékség
Ha valami finom,friss pékterméket akarsz enni olcsón,akkor a Pék Pont pékség felé vedd az irányt .Az  Astoriánál kell leszállni, és utána egyenesen az Uránia felé,egy 5 perc sétára található. A pékáruk mindig frissek és finomak,300 Ft-ért már egész jól lehet lakni…

Oktogon
Az Oktogont csak azért említem meg,mert sok jó étterem található arrafelé. T.G.I Fridays,török éttermek,indiai éttermek és mexikói étterem közül választhatunk kedvünkre.

Sugar Shop
Bár még nem jártam a Sugar Shopban, de már sokat hallottam róla,hogy milyen jó hely. Különleges édességeket és tárgyakat is lehet kapni,szóval a közeljövőben én is felkeresem,hogy személyesen is meggyőződhessek róla.

Citadella
Bár közhely a Citadella,mint látnivaló,mégis belevettem a kis listámba,mert a látvány,amit onnan láthatunk,ha lenézünk a városra,igazán fantasztikus. Egyszerre láthatjuk Pestet és Budát,nem is beszélve arról,hogy tisztább a levegő,mint a belvárosban…

Vár-negyed
Nem,most nem a Budai Várra gondoltam,hanem a Vár-negyedben lévő hangulatos kis sikátorokra. Érdemes egy röpke sétát tenni arrafelé,és ha szemfülesek vagyunk különleges,titkos utcákat fedezhetünk fel,amikről nem is tudtuk,hogy léteznek..

Vajdahunyad vár
Szerintem a Vajdahunyad vár az egyik legszebb vár Budapesten,és ha arra megyek,mindig a vámpírok jutnak eszembe,talán az ott található Lugosi Béla szobor miatt is, főleg ha beljebb megyek az udvar részébe,ami gyakran van tele varjúkkal is  .Valahogy sosem tudom megunni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése