CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2015. január 29., csütörtök

Mit tanulhatunk Sophie Kinsella: Segítség kísértet c.könyvéből?

Mit tanulhatunk Sophie Kinsella: Segítség kísértet c.könyvéből?

Sophie Kinsella a bestsellerré vált Boltkóros naplója könyvsorozattal vált híressé és népszerűvé az olvasók körében. Könyvei nemcsak viccesek és szórakoztatóak, de rávilágítanak az élet nagy kérdéseire is. Ezúttal a Segítség kísértet című művéből elemeztem a tanulságokat, amiből mindannyian okosabbá válhatunk.




Nem mindig az a legjobb barátnő akit annak hiszünk:

Ahogy az a  könyvből kiderül, a főszereplőt, Larát éppen akkor hagyta ott a legjobb barátnője, amikor igazán szüksége volt rá, hiszen lelépett Goába, anélkül, hogy egy szót is szólt volna, így egyedül kellett továbbvinnie az üzletet, ami a csőd fele ment. Ráadásul, mikor váratlanul visszatért, tiszteletlenül és lekezelően bánt a „legjobbnak” tartott barátnőjével, így persze Lara mélységesen csalódott benne.

 Nem mindent kell elhinni, amit mondanak nekünk:

A regényben Bill bácsi úgy adja elő magát, mint aki a semmiből,  kétfillérből épített fel egy sikeres, országokon átívelő üzleti vállalkozást. Legalábbis mindenki így tudja és ezt hiszi. Aztán persze, ahogy a könyv végén kiderül, azért mégsem így volt ez, a családtagokban pedig egy világ omlik össze, mikor kiderül az igazság, hogy a jó öreg Bill bácsi inkább a ravaszul megszerzett kisebb vagyonból hozta létre üzleti birodalmát.

A látszat sokszor csal:

Nem kell mindig elsőre megítélni másokat. Lehet, hogy teljesen máshogy vannak valójában a dolgok, mint ahogy azt elképzeltük, csak ki kéne már végre nyitni a szemünket! Az elején, még Lara sem ismerte igazán Edet, így azt gondolta ez egy unalmas alak, de ahogy egyre közelebb kerültek egymáshoz, rájött, hogy ő egy csodálatos ember!

Nem számít mit tettél, a személyiség a legfontosabb:

Hiába a mesés vagyon, a milliókat érő, nemzetközi üzleti vállalkozás, ha egy olyan ember áll mögötte, mint Bill bácsi, aki lopott pénzből szerzett hírnevet és elismerést magának. Miután fény derült a titkára, már elfordultak tőle és már nem számított mi mindent ért el, hiszen az embert nézték és ilyenkor elhalványul a teljesítmény. Ugyanakkor Sadie néni csodálatos személyisége épp elég volt ahhoz, hogy sokan megszeressék, nem volt szüksége nagy eredményekre.

Az igazság előbb utóbb kiderül:

Ugye, hogy kiderült Bill bácsi titka is? Éppen ezért az igazság előbb vagy utóbb, de egyszer mindig kiderül.

Nem szabad senkit sem lebecsülni:

Sadie nénit mindenki csak lenézte, egy senkinek tartották, nem törődtek vele a rokonok. Még a temetésére is csak alig mentek el. Ám miután Larának köszönhetően megismerhette a nagyvilág, máris megbecsülték és hamar népszerűvé vált.

Azt nézd, hogy kitől mit tanulhatsz és kinek mit adhatsz:

Lara és Sadie nagyon sok mindent tanultak egymástól, szinte anélkül, hogy észrevették volna, és persze amiben csak tudtak, segítettek egymásnak. Ilyen egy igazi, emberi kapcsolat!

Használd az eszed, találd fel magad!

Lara minden helyzetből ügyesen kivágja magát, mindig megtudja magyarázni a dolgokat, mindig kitalál valamit, hogy megmentse magát és a helyzetet. Te is használd az eszed és  legyél meggyőző!

Nem kell görcsösen akarni valamit:

Lara folyton azzal hitegette magát, hogy nagyon jó párost alkottak Josh-al, és úgyis visszafog jönni hozzá, csak valahogy visszakell szereznie. A rózsaszín ködtől azt persze már nem veszi észre, hogy Josh már nem akar tőle semmit, annak ellenére sem, hogy hiába is próbálkozik.  Viszont Edtől nem várt semmit, de pont tőle kapta meg azt, amire vágyott. Tanulság: ne  akarj görcsösen valakit vagy valamit megszerezni, mert minél inkább ragaszkodsz hozzá, annál inkább eltávolodik tőled. Inkább várj türelmesen, vedd lazán a dolgokat, mert amikor nem számítasz rá, és nem akarod ilyen erősen, akkor fog sikerülni igazán. Ráadásul, sokkal jobban fogod értékelni magad ha önerődből éred el azt amire vágysz

Éld az életet!

Mint ahogy kiderült  a könyvből, Sadie néni élete kész kaland volt, imádott élni és élvezte az életet! Manapság ez a hozzáállás sokunkból hiányzik, még ha el is feledkezünk róla  a mindennapi teendők között, de azért nem árt észben tartani, hogy azért élni is kellene, hiszen ezért születtünk a földre. Különben is egy életünk van, akkor miért ne használnánk ki jól?



Írta: Princesa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése