CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2015. január 29., csütörtök

Így legyél boldogabb 7 nap alatt!

Így legyél boldogabb 7 nap alatt!

Folyton rosszkedvű vagy pedig nem is lenne rá okod? Egyhangúvá vált az életed? Boldog akarsz lenni, de nem tudod hogyan? Azt hiszed csak a pénzen múlik minden? Sok könyvet olvastál a témában, de egyik sem segített? Az alábbi tippekkel 1 hét alatt megváltozik az életed és boldogabb leszel! (Fontos, hogy rendszeresen alkalmazd a gyakorlatban is ezeket a tippeket, és ne hagyd abba 1 hét után, legalább 1 hónapig ismételd meg! Egy idő után úgyis rutinná válik majd!)
De a lényeg (saját tapasztalatból mondom): a boldogság mindig akkor jön, mikor nem számítanál rá, váratlanul, meglepetésszerűen és csak pár pillanatig tart.
Nem szabad összekeverni az elégedettséggel, ami egy hosszabb ideig tartó állapot, de ezért az érzésért minden egyes nap nekünk kell tenni..méghozzá úgy, hogy összegyüjtjük az örömet okozó dolgokat és tudatosan alkalmazzuk őket az életünkben. 

1.nap: Légy harmóniában önmagaddal!

A gondolkodásmódon múlik minden. Abraham Lincoln szerint mindenki annyira boldog amennyire az akar lenni. Tehát az egész hozzáállás és gondolkodásmód kérdése, hogy mennyire vagyunk elégedettek az életünkkel. De az első és legfontosabb lépés, az az, hogy megszeressük magunkat és harmóniában legyünk önmagunkkal. Persze ehhez ismernünk kell magunkat, tudni kell, hogy kik vagyunk valójában. Töltsünk ki személyiségteszteket és kérdezzük meg azokat, akiknek adunk a véleményére, hogy mit gondolnak rólunk. A pozitívoknak örüljünk, a negatívakat pedig fejlesszük és javítsuk ki!

2.nap: Írd össze miért lehetsz hálás és mit akarsz még elérni, de ne vágyakozz feleslegesen!

Vegyél elő egy papírt vagy egy nyiss meg egy üres Word dokumentumot és írd össze azokat a dolgokat, amiért hálás vagy az életedben, amik boldoggá tesznek, amikért esetleg mások is irigyelhetnek! Minél hosszabb a lista, annál elégedettebb lehetsz! Az elégedettség pedig a boldogság záloga. Azonban sokak semmivel sem hajlandók megelégedni, mert az emberi természet olyan, hogy mindig több és több kell. Épp ezért ne kergessünk lehetetlen álmokat, reálisan mérjük fel a vágyainkat! Innen fakad valójában a boldogtalanság. De visszakanyarodva a listához, utána írd le a jövőbeli terveidet, tedd ki az asztalod elé és nézz rá mindennap! Meglátod egy idő után valóra is válik majd, mert bevonzod az életedbe!

3.nap: Vedd körbe magad azokkal, akiket szeretsz és adj örömet másoknak!

Megfigyelték, hogy ami igazán boldoggá teszi az embereket az nem egy újabb ruha vagy elért eredmény, hanem a jó emberi kapcsolatok és általában azok a boldogok, akiknek állandóan jó szociális kapcsolataik vannak! Ha azok közelében vagy, akiket szeretsz és jól érzed magad velük, akkor már boldognak is érzed magad, anélkül, hogy észrevennéd. De ami még ennél is jobb lehet, ha te okozol örömet másoknak! Hidd el, a másoknak adott öröm százszorosan megtérül!

4. nap: Tanulj másoktól és ne hasonlítsd össze magad másokkal!

Az egyik legelkeserítőbb tud lenni, mikor összehasonlítjuk magunkat másokkal! Persze erről részben a Facebook is tehet, hiszen ott mindenki azzal dicsekszik, amivel csak lehet. Mivel mindenki egyedi, mindenkiből csak egy van ezért ennek nincs is nagyon értelme, hacsak nem azért teszed, hogy felmérd miben kell még fejlődnöd. Ebben az esetben, az nézd, kitől mit tanulhatsz! 

5. nap: Találd meg a mindennapok apró örömeit és élj a jelenben!

Sok apró, kis öröm sokkal boldogabbá tesz, mint egy nagy. Gondold végig, hogy mi tett boldoggá aznap és örülj neki! Minden jóban lásd meg a lehetőséget! Ha mindennap találsz legalább 5 dolgot ami boldogabbá tette a napodat, akkor mindem napod boldog lesz! A másik fontos dolog, hogy ne merengj folyton a múlton, akármennyire is jó volt, és ne aggódj és gondolkodj mindig a jövőn! Maradj a jelenben, különben elszalasztod a pillanatot és az elúszott percek, a lehetőség már nem jön vissza többé! Aki a jelenben él, az sokkal boldogabb!




6.nap: Élj a hobbidnak mindennap!

Akármennyi teendőd is van egy nap, mindig szoríts rá időt, legalább napi 10-15 percet, hogy a hobbiddal foglalkozz! Ehhez persze time management készségek is kellenek, de ha belefér a napodba, meglátod, hogy sokkal vidámabb és feltöltöttebb leszel!

7.nap: Becsüld meg az egészséged!

Végül pedig becsüld meg az egészséged, mert bár most természetesnek tűnik, de ez az egyik  legfontosabb az életben! Ez az egyik olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni, ami fölött a pénznek nincs hatalma! Ezért is olyan értékes.

Írta: Princesa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése