Nos,elhoztam nektek a kedvenc karácsonyi fogásom, minden évben ezt eszem és nem tudom megunni olyan finom...>a recept és a kép is a mindmegette.hu-ról származik
Sült kacsacomb birsalmás párolt káposztával és brokkolis krumplipürével
Hozzávalók:
- 4 db hízott kacsacomb
- 2 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kb. 2 teáskanál morzsolt majoránna
- kb. 1 teáskanál kakukkfű
- kevés őrölt feketebors
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só
- A párolt káposztához:
- 1 kg lilakáposzta
- 5 evőkanál (kacsa) zsír
- 2 birsalma
- 1 vöröshagyma
- kb. 2 evőkanál cukor
- kb. 2 evőkanál 10%-os ecet
- kb. 1 teáskanál egész kömény
- őrölt bors
- só
- A püréhez:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- kb. 1,5-2 dl forró tej
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- só
Elkészítés:
A combokat a tisztítást követően
leöblítettem, leszárítottam. Minden oldalról sóval bedörzsöltem, a húsos
felét fűszereztem, kb. 1-2 órát pihentettem.
Serpenyőbe (ami mehet a sütőbe is) egymás mellé fektettem bőrös felükkel lefelé a combokat. Mellé-közé helyeztem a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöttem a bort, lefedve, lassan puhulásig pároltam (kb.1,5-2 órát), félidőben a bőrös felükkel felfelé fordítottam.
Közben a sütőt előmelegítettem 210 fokra, fedetlenül betoltam a serpenyőt, a húst pirosra sütöttem kb. 25-30 perc alatt, sütés közben saját szaftjával többször meglocsoltam. A zsírból kiemeltem, tálalás előtt kb. 10 percig fóliával letakarva pihentettem.
Ameddig a hús párolódott, elkészítettem a párolt káposztát birsalmával, a legvégére időzítettem a krumplipürét, ami ez esetben brokkolival gazdagodott.
A káposztát elfeleztem, torzsáját kiemeltem, keresztben éles késsel vékony szálakra szeleteltem, sóval összeforgattam, félretettem. Felhevített zsiradékban a cukrot karamellizáltam, az aprított vöröshagymát rajta megdinszteltem, és megfuttattam benne a köményt. A káposztát rátettem, meglocsoltam az ecettel, lefedtem, és amikor kicsit összeesett, a kockázott birsalmát belekevertem. Közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt saját levében puhára pároltam, tálalásig melegen tartottam.
A püréhez a brokkoli vastag szárát meghámoztam, a gyenge szárakkal daraboltam, kevés sós vízben a rózsákkal puhára pároltam. A hámozott, kockázott burgonyát másik edényben sós vízben megfőztem. A vizet mindkettőről leszűrtem, összetörtem, belekevertem a vajat. Lazítottam forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszereztem, tálalásig melegen tartottam.
Tálalásnál a combokat a párolt káposztával és a pürével kínáltam.
Serpenyőbe (ami mehet a sütőbe is) egymás mellé fektettem bőrös felükkel lefelé a combokat. Mellé-közé helyeztem a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöttem a bort, lefedve, lassan puhulásig pároltam (kb.1,5-2 órát), félidőben a bőrös felükkel felfelé fordítottam.
Közben a sütőt előmelegítettem 210 fokra, fedetlenül betoltam a serpenyőt, a húst pirosra sütöttem kb. 25-30 perc alatt, sütés közben saját szaftjával többször meglocsoltam. A zsírból kiemeltem, tálalás előtt kb. 10 percig fóliával letakarva pihentettem.
Ameddig a hús párolódott, elkészítettem a párolt káposztát birsalmával, a legvégére időzítettem a krumplipürét, ami ez esetben brokkolival gazdagodott.
A káposztát elfeleztem, torzsáját kiemeltem, keresztben éles késsel vékony szálakra szeleteltem, sóval összeforgattam, félretettem. Felhevített zsiradékban a cukrot karamellizáltam, az aprított vöröshagymát rajta megdinszteltem, és megfuttattam benne a köményt. A káposztát rátettem, meglocsoltam az ecettel, lefedtem, és amikor kicsit összeesett, a kockázott birsalmát belekevertem. Közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt saját levében puhára pároltam, tálalásig melegen tartottam.
A püréhez a brokkoli vastag szárát meghámoztam, a gyenge szárakkal daraboltam, kevés sós vízben a rózsákkal puhára pároltam. A hámozott, kockázott burgonyát másik edényben sós vízben megfőztem. A vizet mindkettőről leszűrtem, összetörtem, belekevertem a vajat. Lazítottam forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszereztem, tálalásig melegen tartottam.
Tálalásnál a combokat a párolt káposztával és a pürével kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése