CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2012. december 31., hétfő

A vashiányról

A Vashiányról

Úgy érzed alig van erőd?Folyton fáradt vagy és gyenge?Akkor lehet,hogy vashiányod van,ami a nőknél elég gyakori probléma..ne húzd sokáig, orvosold a problémát minél hamarabb,mielőtt még súlyosabbá válna!

A vas fontossága
A vas nagyon fontos a szervezet számára,hiszen szükséges az oxigén szállításhoz a szervezeten belül valamint a részt vesz a vérképzésben.Nőknél 2 és 3,5 gramm a szervezet vastartalma.70% az aktív és 30% a raktározott vas,ami a májban raktározódik. Ha vashiány lép fel,akkor csökken a hemoglobin termelés ami már tünetekkel jár.


Menj el vérvételre!
Ha mostanában gyakran elfáradsz,erőtlen vagy és gyenge,szapora a pulzusod,fázol,mikor nincs is annyira hideg,akkor nagy valószínűséggel vashiányos vagy. De ezek a tünetek utalhatnak más betegségre is,úgyhogy ha biztosra akarsz menni, akkor vizsgáltasd ki magad,menj el vérvételre,amivel biztosan megállapítható a vashiány(anemia). Ha kiderült,hogy ez a gond,akkor általában az orvosok különféle gyógyszereket írnak fel,ami nem a legjobb megoldás....

Tabletták és gyógyszerek
Általában a Maltofer nevű tablettát szokták felírni,amit félévig kellene szedni,hogy helyre álljon a szervezet vasszintje,de én nem ajánlom,ezt  gyógyszert,mert van benne talkum,ami kifejezetten rákkeltő anyag.Mielőtt feliratunk egy gyógyszert,mindig győződjünk meg az öszetevőjéről! A másik fajta gyógyszer,amit a kismamáknak szoktak adni,a Ferrograd,ugyanis nekik fokozottan szükségük van folsavra és vasra.Ám ezzel is vigyázni kell,mert ha túladagoljuk,az súlyos következményekkel jár,mint minden gyógyszer esetében. Épp ezért azt javaslom,hogy inkább természetes módszerekkel,kapszulákkal pótoljuk a vashiányt.

Mindjárt itt van a  Ferro Komplex kapszula a Dr.Chen Patikától,amit kipróbáltam és ajánlom mindenkinek. Természetes összetevőket tartalmaz:natúr vastartalmú gombát és gyógynövényeket.Valamint C vitamin is van benne,ami szükséges a vas felszívódásához.



Vasképzők,vérképzők

Ha csak nem olyan súlyos a vashiány,hogy márcsak gyógyszerekkel lehet pótolni a vasbevitelt,akkor érdemesebb inkább a természetes módszerek felé fordulni..Helyes táplálkozással biztosíthatjuk a szükséges vasbevitelt,csak arra kell figyelni,hogy C vitaminnal együtt fogyasszuk el,mert akkor tud felszívódni a szervezetben.Sok gabona pehelyben is van vas.
Már napi 2 kanál darált mák fedezi a napi vasbevitelt!

Vasképző ételek:

 -dió
-spárga
-csalán tea,borsmenta tea
-tojás
-cseresznye
-avokádó
-bab
-borjúmáj,sertésmáj
-marhahús
-spenót
-sóska
csicseriborsó
-paradicsom
 sárgabarack,őszibarack
-kivi
-eper
-mák
-áfonya
-retek
-feketeribizli
-cékla
-narancs
-banán


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése