CIKIDEENIS.BLOGSPOT.COM- ÉLETMÓDBLOG. KREATÍV. EGYEDI. KÜLÖNLEGES*LIVE YOUR LIFE THE FULLEST*

2012. október 20., szombat

Így legyél szuperegészséges

Hoztam egy új,saját írású cikket,remélem megfogadjátok a tanácsokat,és minél többen rászokunk az egészséges életmódra!



Így legyél szuperegészséges!

A mai rohanó világban alig jut idő önmagunkra,hát még az egészségünkre annál is kevesebb..pedig nincs olyan dolog az életben, ami fontosabb lehetne az egészségnél. Hiszen ha egészség van, akkor minden van, ha nincs, akkor semmi sincs…Tippjeinkkel te is tehetsz a saját jóllétedért!

-Ne stresszelj!
Tény,hogy felgyorsított életet élünk mostanában,mindig rohanunk,nincs időnk semmire és folyamatosan megkell felelnünk az elvárásoknak,ami nem mindig könnyű. Emiatt idegesek és stresszesek vagyunk,folyton a rágódunk a problémákon,ami felemészti a lelkünket. Minimális stressz ugyan nem árthat,sőt inkább megerősít, de ha valaki állandó stressz alatt él,az előbb-utóbb megbetegszik pl:magas pulzus,magas vérnyomás,depresszió,álmatlanság..stb. Szóval próbáld meg kezelni a stresszt,mert ugyebár nem kerülhetjük el,de ellazulhatunk és levezethetjük pl:esti levendulás forró fürdővel, jógával,pilatessel,jó zenével,masszázzsal. Ha szeretnéd megerősíteni az idegrendszered, szedj rendszeresen magnéziumot és B vitamint! So relax!

-Mozogj rendszeresen!
Már számtalanszor hallhattad,hogy milyen fontos is a rendszeres mozgás,illetve sportolás. A test karbantartása az egészséges élet egyik záloga. Rendszeresen figyeld a testsúlyodat, és ha drasztikus változást észlelsz: túl sokat fogytál vagy híztál,akkor valami nincs rendben,ez esetben fordulj orvoshoz. Fontos,hogy ne hízz el,hisz a túlsúly a cukorbetegség egyik kiváltója is lehet..Ráadásul napi 30 perc séta a friss levegőn jót tesz a szívednek és a vérkeringésednek is. Rendszeres mozgással pedig erősítheted  a fizikumod, teljesítőképességed és kitartásod.

-Étkezz egészségesen!
Ugye nem kell hangsúlyozni,hogy az vagy amit megeszel? Vagyis a legtöbb betegség a helytelen táplálkozással van összefüggésben a genetikán és a környezet ártó hatásain túl. Megfelelő táplálkozással sokat tehetsz az egészségedért..tudjuk a mondást:napi 1 alma az orvost távol tartja..Sok gyümölccsel és zöldséggel,amik tele vannak fontos vitaminokkal erősítheted immunrendszered és védekező képességed a kórokozók ellen. A legegészségesebbek: alma,áfonya, szőlő,kivi,brokkoli,fokhagyma. Felejtsd el a gyorséttermeket:  a sültkrumpli fáradt olajban készül, a menük televannak transzzsírokkal és szénhidráttal. Szintén felejtős a chips, a füstölt hús, védőgázas csomagolású felvágottak és szalámik amik tele vannak nátrium-nitrittel,ami az egyik legkárosabb tartósítószer. Arra is figyelj mit iszol: kerüld a cukros üdítőket, valamint azokat, amik televannak édesítőszerrel,mint az aszpartam. Mielőtt megveszel valamit, mindig olvasd el a címkén az összetevőket!Amiben 2-nél több E-szám szerepel,azt már ne vedd meg. Persze kis mennyiségben nem olyan káros…de ha szuperegészséges akarsz lenni akkor  amikor csak lehet, főzz saját magadra, így biztosan tudod mi kerül az ételedbe…arra is figyelj,hogy ne sózd túl az ételeket,inkább jódozott sót használj vagy chilit,mert az egészséges. Tanuld el a keleti konyha fortélyait,mert ott több zöldséget használnak főzés közben, és ha lehet,inkább párolj.

-Ne dohányozz!
Szükségtelen mondani,hogy a cigifüstnél aligha van károsabb..Mégha nem is dohányzol,ami az egészséges életmód egyik alapja, az utcán sokan cigiznek,és biztos veled is előfordult már számtalanszor,hogy beszívtad a füstöt,ami ugyanolyan káros..igaz passzív dohányzás,de akkor is káros. Ha társaságban vagy,és megkínálnak cigivel, utasítsd vissza a saját érdekedben! Ne érezd rosszul magad amiatt,hogy csak te nem gyújtasz rá..Mindig jusson eszedbe:hogy a többiek,akik dohányoznak saját magukat teszik tönkre és az életüket rövidítik meg!

-Szedj vitaminokat!
Tény,hogy  21.századi táplálkozással nem viszünk be elég vitamint a szervezetünkbe, hisz a készételek roskadoznak a tartósítószertől és vesztenek tápanyagtartalmukból is.  Nehéz pótolni azt a napi vitamin mennyiséget, amit meg kéne ennünk az ajánlott mennyiséghez ,így kénytelenek vagyunk mesterséges vitaminokhoz nyúlni. Azonban ezt sem szabad túlzásba vinni..1-3 hónapos kúra után érdemes szünetet tartani,mielőtt rátérnénk egy másfajta vitaminra. A választék viszont minden igényt kielégítő:ma már szinte mindent lehet kapni,amire csak szükségünk van:kapszulák,tabletták állnak rendelkezésünkre,hogy megerősítsük az immunrendszerünket. A most legdivatosabb kapszula: a Q10 koenzim és a homoktövis,amit igazi életerő adóként tartanak számon.

-Menj friss levegőre!
A szennyezett levegő rendkívül káros a szervezetre. Sajnos nem tudjuk teljesen elkerülni,hiszen közlekednünk kell a mindennapok során,de lehetőleg kerüljük a négysávos autóutakat, a zsúfolt belvárost és a füstölgő,ócska buszokat. Minél magasabbra megyünk,annál tisztább a levegő. A friss,tiszta levegő igazi gyógyír a szervezetnek!

-Kerüld az ártó sugarakat!
Mobil,tv,számítógép mindennapos használati eszközeink. De sokszor bele sem gondolunk,hogy az elektroszmog amivel körülvagyunk véve,mennyire káros is a szervezetünkre nézve. Nem is beszélve a mobilantennáról, a nagy leadótornyokról és egyéb kémiai sugárzásokról. Bár ezeket nem kerülhetjük el, azért figyelj arra,hogy mivel veszed körbe magad.

Gyógynövények az egészségért:
Végül pedig az alábbi gyógynövények,gyümölcsök fogyasztásával igazán egészségessé válhatsz:( [a legtöbbet beszerezheted bio ill gyógynövényboltokban,de van amit még nem lehet nálunk kapni]
-galagonya
-gránátalma
-szőlő
-Q10 koenzim+szelén 
-kamilla
-angyalgyökér
-goji bogyó
-acerola
-camu camu
-homoktövis
-lenmag
-fehér mustármag
-méhviasz és virágpor keveréke(méhkenyér)
-sörélesztő
-maca
-spriulina kék alga
-ginszeng
-kolosztrum(emlősök előteje)
-apigenin gyógygomba

gyümölcs,zöldséglevek az egészségért:
-cseresznyelé: ízületi gyulladásra
-narancslé: vérképzéshez szükséges
-vörösáfonyalé: baktériumellenes,immunerősítő
sárgarépalé: vérnyomáscsökkentő
feketecékla lé:magas vastartalom,máj tisztító
káposztalé: gyulladáscsökkentő,anyagcsere fokozó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése